• Opnieuw heeft Ad van der Laan  een gouden greep in het CVC fotoarchief gedaan en komt dit keer met legendarische CVC elftallen uit het verleden.

  U vindt de foto’s hier: https://myalbum.com/album/qXE9qHi34QRL

  Zoals gebruikelijk wordt er in dit blog stilgestaan bij 1 van de foto’s en pak ik er ook nog een mee in de volgende blogpost van volgende week.

  Deze keer gaat het over het befaamde Eendenkooi elftal. Een aantal vaste bezoekers van dit legendarische café aan de Bodegraafse straatweg besloot collectief bij CVC te gaan voetballen. Het behoeft geen betoog dat voor de heren de derde helft minstens zo belangrijk was als de wedstrijd zelf.

  Ik stel ze graag aan u voor:

  Staand van links naar rechts

  Bertus Hoogendoorn, coach. Volgens mij bij CVC binnengehaald door Bas Rijsbergen. Bertus had geen verstand van voetballen, wel van bier.

  Kees Grotendorst, inderdaad met 1 letter O.

  Cees Hagen (nog vele jaren bij CVC blijven hangen als voetballer en jeugd commissielid.

  Dirk Oosterwijk, een hardwerkende verdediger en trouw deelnemer aan de derde helft.

  Geert Mulder (uit de befaamde Mulder voetbalfamilie, speelde al langer bij CVC)

  Gerke Mulder, wie kent deze man niet bij CVC, een onvermoeibare regelaar en een onmisbare vrijwilliger  voor de vereniging.

  Anton de Vries, stond bekend om zijn onnavolgbare acties op de flanken. Hij probeerde het later als keeper, befaamd om zijn uittrappen die 100 meter hoog kwamen en 16 meter ver

  Frans van Holst, grensrechter, was ook bij CVC actief als gewaardeerd vrijwilliger bij de jeugdafdeling  en bekend als lid van de gezelligste bardienstclub in de tijd dat de kantine nog op vrijwilligers draaide

  Zittend van links naar rechts

  Jelle Verwaal, jaren de snelste man van Reeuwijk geweest bij Sportclub Reeuwijk (Totdat hij de Eendenkooi ontdekte)

  Chris van Grieken, broer van de kantinebeheerder Willem.  Chris was ook vaak een van de laatsten die de kantine verliet. Chris stond bekend om zijn onnavolgbare acties in het veld. Zowel in positieve als in negatieve zin.

  Dirk Borgh, vader van Niels Borgh van het huidige vierde elftal. Vader en zoon hebben dezelfde stijl van voetballen.

  Peter Perdijk, CVC’er van het eerste uur en speelde al vele jaren bij de club in allerlei elftallen en tevens een gewaardeerd vrijwilliger

  Ton de Heer, later actief in andere elftallen en als grensrechter/coach. Zeer fanatieke verdediger. De schrik van menig aanvaller. Je kwam ‘m 5 keer tegen voordat je hem voorbij was.  

  Piet Slappendel, broer van toenmalig eerste elftalspeler Jan Slappendel. Een aantal jaren actief geweest als vrijwilliger.

  Gerrit van der Meer, broer van de binnen de feest CVC kringen zeer bekende Wiegert van der Meer)

  Tussen de spelers staat supporter Ronald de Jager. De, helaas, in 2001 overleden Ronald was vaak te vinden bij de elftallen van CVC die hij als gezellig beschouwde. Je telde als elftal eigenlijk niet mee als Ronald niet op je elftalfoto stond.