• Dat het een mooie dag zou gaan worden dat stond vast. Op bezoek bij de trotse koploper FC Oudewater. Een team waar we al jaren tegen voetballen en wat altijd zorgt voor een leuke, sportieve en vooral gezellige pot. Voor sommige van de Galacticos begon de dag vroeg. Zo had Menno Rietveld nog geen tijd gehad om zijn ogen open te doen en zijn haar te kammen. Hij was niet de enige. Je raad het al: Erik Rietstra kwam weer eens niet opdagen. Erik, in de volksmond ook wel appelstroop genoemd, lag weer eens heerlijk in zijn bedje. Meerdere malen werd er geprobeerd om hem wakker te bellen maar helaas. Voor de tweede keer dit seizoen laat hij zijn team in de steek. Er zullen nu toch wel passende maatregelen genomen moeten gaan worden. “Zuipen is geen excuus, zijn vader was er altijd” aldus good-old Peter Haverkamp (schuimpie).
  Ook het aantal auto’s was vandaag schaars. Proppen en knuffelen in een blik op wielen is toch wel iets waar sommige mannen van houden (zie foto).
  Maar er werd ook nog gevoetbald. CVC speelde goed. Er werd niet al te veel met de lange bal gestrooid en de verdediging onder leiding van Arie Elderhorst had het goed voor mekaar. Toch kwam CVC op een 1-0 achter. Oudewater had hierbij wat hulp nodig van de scheidsrechter. Bij de eerste bal die diep werd gespeeld stond de spits buitenspel. Zo beoordeelden Menno, die als vlagger stond, en Oudewater het ook. Echter liet de scheidsrechter het doorgaan en zo stond de 1-0 op het scorebord.
  Reeuwijk verzwakte niet en kreeg ook wat kansen. Een kopbal van Marc van Wensveen ging rakelings over. Toch was het Oudewater dat vlak voor rust op een 2-0 voorsprong kwam. Na slecht uitverdedigen van Mark Zorgman ging de bal soepel rond en de spits kon hem binnen tikken achter Arjan de Vos. Dit was tevens ook de ruststand.
  Na rust eenzelfde beeld. Reeuwijk bleef voetballen en was zeker niet de minderen. Toch werd het 3-0. De snelle spits wist aan de verdediging te ontsnappen en kon de bal tegen de touwen werken. Reeuwijk rechte de rug. Binnen 2 minuten was het 3-1. Het was Niels Borgh die een goed lopende aanval behendig achter de keeper werkte. Reeuwijk bleef erin geloven. Zo viel even later zelfs de 3-2. Na een voorzet van Patrick Edelman, onze hoofdveldspeler en tevens mooiweervoetballer, was het Marc van Wensveen die de bal via de lat tegen de keeper aanschoot. De keeper tikte hem er vervolgens zelf in. Marc was hier een beetje Sip door.
  Reeuwijk bleef goed spelen maar de ruimtes werden steeds groter. Zo kon Oudewater op de counter nog 2 keer scoren en zo de eindstand bepalen op 5-2. Een hele leuke wedstrijd werd afgesloten met een biertje met de tegenstander.

  Quote van de dag: “Ik heb zelfs al een wissel nodig om mijn veters te strikken” Peter Haverkamp