• Zoals al eerder gemeld op de CVC-website hebben we afscheid moeten nemen van Jan van der Made. Jan, voetballiefhebber pur-sang zoals uit bovenstaande foto blijkt, overleed op 21 augustus.

  Met Jan van der Made verliest CVC Reeuwijk een man die decennialang een bekend CVC gezicht was. Al in de eerste jaren bij de club was hij te bewonderen als grensrechter bij het eerste elftal en draaide er zijn hand niet voor om, om zelf ook regelmatig zijn partijtje te fluiten bij de lagere elftallen. Jan was een uitstekende scheidsrechter en was op latere leeftijd zelfs in staat om zijn wedstrijden vanaf de middencirkel te fluiten. Niet alleen CVC kon genieten van Jan’s kwaliteiten als arbiter, ook in KNVB-verband bezocht Jan vele buurtverenigingen om zijn partijtje te fluiten.

  Het was altijd een heel evenement om Jan richting CVC complex te zien rijden. Zijn vervoermiddel was in die tijd een van Dick van Dam overgenomen Zundapp. Met zijn blauwe helm los op het hoofd en een peuk in zijn mond kwam Jan het complex oprijden. De Zundapp had het zichtbaar moeilijk met Jan’s niet geringe gewicht maar bracht hem keurig op de plaats van bestemming.  

  Jan heeft een flink aantal jaren deel uit gemaakt van de elftalcommissie. Ik heb een tijd met Jan samengewerkt in deze commissie. Hij deed de scheidsrechters en ik de elftallen. Het was verbazingwekkend om te zien hoe Jan er in een combinatie van vleien, smeken en dreigen wekelijks in slaagde scheidsrechters te vinden. Niet zelden ging dit last minute onder het genot van een biertje op de vrijdagavond, maar de keren dat het niet lukte zijn op de vingers van 1 hand te tellen.

  Hoewel Jan vaak een uitgesproken mening had en best wel eens lastig kon zijn voor bestuur en trainers had hij ook een zachte en sociale kant. Jan was dan ook altijd bereid om een helpende hand toe te steken. 

  Zijn grote hobby was het beantwoorden van de telefoon op wedstrijddagen en hij maakte er de mooiste verhalen van als het ging om het wel of niet door gaan van wedstrijden op regenachtige dagen. Hij hield de CVC-voetballers en de tegenstander tijdens zo’n gesprek minuten lag in spanning of ze de wei in zouden kunnen.

  Helaas kreeg Jan steeds meer te kampen met fysieke ongemakken waardoor het voor hem erg lastig werd om taken uit te blijven voeren. Zijn fysieke ongemakken leidden er uiteindelijk toe dat Jan uiteindelijk in een scootmobiel terechtkwam. Gelukkig lukte het hem wel om het complex regelmatig te bezoeken tijdens wedstrijden en activiteiten.

  Met Jan verliest onze vereniging een markante en gewaardeerde CVC’er

   

  Hans Goedhart