• Internationale Coming Out Dag

  9 okt 2019
 • De voetbalwereld komt vanaf 11 oktober, de internationale Coming Out Dag, met een gezamenlijk statement om lhbti-acceptatie in het voetbal te bevorderen. Voetbal is voor iedereen. Of je nu een lesbische vrouw, homoseksuele man, biseksueel, transgender of intersekse persoon bent, iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal.

  Doe ook mee! Via regenboogband.nl/knvb kun je een regenboogband aanvragen. Let op: de Sluitingsdatum is al op 14 oktober. Voor degenen die vorig jaar al meededen, geldt de boodschap: “Haal je band uit de kast”!

  Betaald voetbal geeft het goede voorbeeld
  De aanvoerders van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen dragen tussen 11 en 20 oktober de regenboogarmband. De clubs ondersteunen de boodschap met een gezamenlijk statement op sociale media. Daarnaast dragen coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt FOX Sports voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons.
  VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko: "De actie met de aanvoerdersbanden is de afgelopen twee jaar een mooi en krachtig statement geweest. Dit jaar wordt het geluid tegen homofobie nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports. We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat homofobie niet in de voetbalwereld thuishoort."

  Alvast bedankt voor je deelname en veel succes gewenst.

  Met vriendelijke groet,
  KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

  Hans Schelling
  Operationeel manager