• Jan Grootendorst overleden

  29 okt 2020
 • Met diepe ontroering geven wij u kennis van het overlijden van Jan Grootendorst. Na het overlijden van Cor Spruijt, Jan van der Made en Wim van Grieken nemen we met Jan opnieuw afscheid van een echte CVC’er.

  Het overlijden van Jan komt hard aan. Bestuur en leden van CVC Reeuwijk wensen zijn vrouw Alice, zijn kinderen Marjan en Geert en de kleinkinderen Quincey en Jim veel sterkte toe.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Jan was CVC-lid van het eerste uur en tijdens het vijftigjarig bestaan van CVC Reeuwijk werd hij daarvoor gehuldigd. Hij hield van de club en heeft vanaf het begin enorm veel vrijwilligerswerk voor onze vereniging verricht.

  Jan had een neus voor taal en maakte, in de beginjaren, als redacteur van clubblad “Buitenspel” furore met zijn hilarische stukjes over CVC en het verenigingsleven. Zijn schrijverstalent kwam ook goed van pas bij het 25-jarig jubileum, toen Jan een van de co-acteurs van het jubileumboek was.

  Als voetballer viel Jan op door zijn sportiviteit. Hij speelde jaren in het eerste en tweede elftal en sloot zijn voetbalcarrière af bij het vijfde elftal. Dit nadat hij een zware blessure opliep tijdens een veteranentoernooi.

  Jan is nooit gestopt met het supporteren van het eerste elftal. Hij stond bijna wekelijks langs de lijn en leefde hartstochtelijk mee met de spelers.  Dat er af en toe een kritische noot viel over de verrichtingen van het elftal hoorde er helemaal bij.

  Ook in de regio was Jan bekend bij de andere verenigingen. Bij WDS klonk het steevast “de schoolmeester  is er ook weer”, zelfs toen hij al jaren gepensioneerd was als Leraar van de Christelijk land en tuinbouw school in Gouda. Er hadden dan ook de nodige WDS’ers bij Jan in de klas gezeten.

  Na afloop van de wedstrijden hield Jan ervan om met de andere CVC’ers na te borrelen in de kantine en de wedstrijd nog eens door te nemen. Vaak op humoristische manier, maar altijd met kennis van zaken. Niet zelden werd het laat op de zaterdag.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Zoals u op bovenstaande kaart ziet wordt Jan op donderdag 5 november gecremeerd. Als gevolg van de Covid maatregelen vindt de uitvaartdienst in familiekring plaats.

  Het zou erg mooi zijn als de leden van onze vereniging hun herinneringen aan Jan willen delen op de herdenkingspagina op www.monuta.nl/gouda/memoria.   Naam: Jan code: BJNV278