• Boris van Es in duel met Jean Paul van Gastel van Feyenoord tijdens zijn ONA periode

  Dit is het tweede deel in een “tweeluik” over onze hoofdtrainer Boris van Es. In het vorige deel las u over de jeugd en Boris als voetballer. Deze aflevering gaat over het trainerschap en de relatie met bestuur en spelers.

  Boris al trainer

  De trainer heeft inmiddels al veel ervaring opgedaan. Achtereenvolgens bij Sportlust ’46 en Alphense Boys als assistent trainer, daarna als hoofdtrainer bij avv Alphen en Rohda’76. CVC is dus zijn vijfde vereniging.

  In 2018 nam Boris van Es het stokje over van de naar Meeuwenplaat vertrokken Gerard van Ruitenberg . Het was een lastige periode om te beginnen omdat na het grote succes van de promotie naar de 2e klasse het elftal na 1 jaar degradeerde en het allemaal wat minder werd. Ook al omdat er een aantal spelers stopte of lager ging voetballen.

  De Bodegraver past als trainer prima binnen de ambities van CVC Reeuwijk om het niveau van de selectie op een hoger niveau te brengen met als uiteindelijk doel een stabiele tweedeklasser te worden. 

  Zijn grote voorbeeld is Niek Oosterlee die op dit moment GVVV in Veenendaal traint.  De CVCérs van middelbare leeftijd kennen Niek Oosterlee ongetwijfeld nog als speler van ARC. Niek Oosterlee als trainer  is een echte “people manager” die spelers weet te motiveren en veel respect bij de spelers geniet. Boris hoopt dit ook met zijn spelers te bereiken.

  Boris ziet het bijdragen van het speelplezier van zijn elftallen als 1 van zijn belangrijkste taken als trainer.  Hij stelt dan ook dat spelers die dit plezier niet hebben of kwijtgeraakt zijn beter kunnen stoppen met selectievoetbal. Natuurlijk is het beter maken van spelers ook een belangrijke taak voor de trainer. Hij stemt zijn trainingen dan ook af op het niveau van de spelers en de mogelijkheden tot verbetering.

  Op de vraag waar hij over 5 jaar verwacht te staan als trainer heeft Boris nog geen duidelijk idee. Hij heeft plannen om te gaan voor het diploma oefenmeester UEFA A. Hij gaat de opleiding volgen als dit binnen zijn privé leven past maar heeft nog geen idee wat hij gaat doen met het diploma.

  Over CVC

  Boris ziet CVC Reeuwijk als een gemoedelijke en warme club, maar ook vol ambitie en prestatiegericht. Hij is erg te spreken over de samenwerking met het bestuur. Hij heeft enkele jongens van het bestuur in de selectie en ziet de gedrevenheid in het veld en binnen het bestuur. CVC Reeuwijk mag echt blij zijn met dit bestuur. Al deze positieve zaken hebben voor Boris in belangrijke mate bijgedragen aan de contractverlenging.

  Hij heeft niet te klagen over de trainingsopkomst, deze is zonder meer goed. Hij stoort zich wel aan het gemak waarmee spelers “weekendjes weg” boeken tijdens het seizoen.

  Wat voor Boris wel lastig is, is de smalle selectie. Met de verwachte versterkingen voor volgend seizoen zou dit een stuk beter moeten gaan. Dit betekent niet alleen een kwantitatieve versterking, maar ook kwalitatief,

  Dit zou zich moeten vertalen in een hogere positie op de ranglijst en zou CVC mee moeten kunnen doen voor promotie naar de tweede klasse. Boris ziet CVC uiteindelijk als een stabiele tweedeklasser.

  Op de vraag of er spelers in de selectie zitten die hoger zouden kunnen voetballen antwoordt de trainer bevestigend. Er zijn zeker spelers bij die een niveau hoger uit de voeten zouden kunnen.

  Ronduit positief is Boris over de jeugd. Hij is al een aantal keren positief verrast. Bij onder de 17 lopen enkele echt goede voetballers. Hier gaat CVC nog heel veel plezier aan beleven.

  Afsluitend popelt Boris om weer met zijn spelers aan de slag te gaan. Hij hoopt van harte dat iedereen binnen CVC Reeuwijk gezond blijft en het Covid19 virus snel weer tot verleden behoort.

   

  Heeft u het eerste deel gemist? Hier kunt u dit teruglezen:  

  https://www.cvcreeuwijk.nl/kennismaking-met-de-hoofdtrainer-deel-1/

   

  Hans Goedhart