• Ad van der Laan heeft opnieuw een greep gedaan in zijn enorme fotoarchief en op deze manier weer een stuk CVC-geschiedenis ontsloten voor de CVC leden, oud-leden en belangstellenden.

  Het is de bedoeling dat ik elke keer als er een album gepubliceerd wordt iets vertel over sommige  foto’s. Deze keer heb ik gekozen voor bovenstaande foto waarbij de zomerploeg in het zonnetje wordt gezet.

  U vindt het complete album hier https://myalbum.com/album/EQEKmCAKrYAA

  Over de keuzefoto

  Deze foto is alweer van enige tijd geleden. Dat komt het beste uitdrukking door naar de jonge Kenneth Mulder te kijken. Inmiddels een boom van een vent maar toen nog een klein Muldertje.

  De zomerploeg verricht al jaren een belangrijke taak met het bijhouden van alles wat er binnen en rond het complex gebeurt. U kunt daarbij denken aan het maaien door Evert van Dam, het bestraten door Peter de Jager en het verven door Peter Haverkamp. Dit laatste doet hij het liefste zelf na het verslijten van vele assistenten die het niet lukten om “zakkers” te vermijden.

  De zomerploeg is in de loop van de jaren in verschillende samenstellingen actief geweest, maar kent ook enkele leden die er inmiddels 25 jaar of meer op hebben zitten.

  Op de foto vindt u van links naar rechts.

  Jan van der Panne, Ankie Mulder (een dame die in heel veel functies en taken actief is geweest voor CVC), daarachter de inmiddels naar Harlingen verhuisde Willem Lodema, daarvoor oud-voorzitter Evert van Dam (ooit Olympiaan en inmiddels verknocht aan CVC Reeuwijk), Keienloog Peter de Jager,  met daarachter zijn assistent Paul van de Vliet.

  Voor Paul staat “meester-schilder” Peter Haverkamp en schuin daarachter de zeer bekende CVC’er  Gerrit van den Heuvel, Naast Gerrit staat het meest creatieve zomerploeglid ooit; Jean Evert Mulder (bekend van onder andere de onnavolgbare wegwijzer op het complex).

  Naast Jean Evert staat Dirk Mulder (ook zo’n man die altijd op het complex te vinden is met allerlei vrijwilligerswerk). Achter Dirk staat Henk Kalkman en naast Dirk staat zoonlief Kenneth Mulder. Naast Kenneth vinden we nestor Gerrit Zuidam (wie kent ‘m niet) en daarachter Frans “de Goeroe” van Dortmont.

  Note

  Het laten zien van deze foto’s is niet het enige doel. Mocht je in het bezit zijn van foto’s die uniek zijn en niet in het thema van de maand staan dan ziet Ad deze graag tegemoet. Of mocht je oude spullen hebben, bijvoorbeeld een uniek CVC-shirt, tas of vaantje dan zou Ad deze graag willen toevoegen aan onze collectie. Mocht je er niet van af willen, ook geen probleem. Dan ziet hij graag een foto tegemoet. U kunt Ad bereiken via mail: agmvanderlaan@gmail.com.

   

  Hans Goedhart